12 Ocak 2016 Salı

İntikam Soğuk Yenen (Sunulan) Yemek Midir….

 
 




Orijinali  "la venganza es un plato que sabe mejor cuando se sirve frío" olan bu İspanyol atasözünü senelerce yanlış anlamışım meğerse…..
Tıpkı senelerce yanlış söylediğimiz şarkı sözlerinin doğrusunu öğrenince şaşırdığımız gibi çok şaşırdım. Neymiş, öğrenmenin yaşı olmazmış……

Ben  “soğuk yenen yemeğin” etli olduğunu zannederdim. Ve soğuk yenen etli yemeğin ağıza yapışan donmuş yağının rahatsız edici ve lezzetsiz zihinsel canlandırmasıyla intikamında kötü bir şey olduğunu düşünürdüm....

Meğerse soğuk yenen yemekten kastedilen, pişirme sıcaklığı ılınınca hatta buzdolabında soğuduktan sonra lezzeti daha çok artan zeytinyağlı yemekmiş……
Allahtan benimsemediğim için kullanma alışkanlığım yoktu da rezil olmamışım.....


(Entre Parenthèses: Bu arada ben zeytinyağlıları bile ılık yemeyi severim.)
 
 
 
 

 
 



Benim intikamla filan işim olmaz çünkü.. Beddua etmem, ah bile etmem, Allahtan tek isteğim, tek duam beni üzenden uzak olmaktır….

Zaten kötü ruhlu, zarar verici insanların yaptıkları bir şekilde "keskin sirke kabına zarar misali" kendilerine de zarar veriyor. İlerleyen zaman içinde duygularım körelip kayıtsız kaldığımda, konu gündemimden çekip gittiğinde bir bakarım o kişiye kötü birşey olmuş, korkarım, kendimi sorgularım acaba ah etmiş miydim diye….

İntikam almanın bir faydası olmadığını, intikam alınsa bile geçmişte çekilmiş olan sıkıntının yine çekilmiş olarak kalacağını, hayatta maçlar dışında hiç ama hiç bir şeyin rövanşının olmayacağını bilir ve söylerim her zaman…..

Bu nedenle bu atasözüne benim ilk yaptığım yorum daha çok yakışıyor....
 
 
 
 
 
 

 

6 yorum:

  1. İntikam almak için bekleyip sabredin diyor bu atasözü.Canı çok yanmış birinden çıkmış olsa gerek.Herseyin unutulmaya başladığı bir anda intikam devreye giriyor.Ama çok haklısın.İntikam almak neyi çözer?Karşı tarafın aydınlanmasını sağlar mı?Çekilen acıları yok eder mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söze ne denir. Haklısın. Teşekkür ederim......

      Sil
  2. İcap ederse intikam almak isteyip istemeyeceğimi bilmiyorum amaaa... İntikam filmlerine bayılırım.

    Hele... Kill Bill'ler başta olmak üzere, Ejderha Dövmeli Kadın, İntikam Meleği (Lady Vengeance)gibi kadın intikam filmlerinin hastasıyım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İntikam filmlerini de, intikam almayı da, şiddeti de sevmiyorum.
      Ben fazla duygusalım galiba.....

      Sil

  3. En anlamlı yemin söz vermektir, En büyük intikam affetmektir, En adi söz hiç sevmedim demek; Ve en güzel cevap gülüp geçmektir. »



    VICTOR HUGO

    YanıtlaSil
  4. Evet, gülüp geçmek en güzel cevap amma zaman alıyorrrrrrrr.

    YanıtlaSil

.