7 Ocak 2016 Perşembe

PR Yapma Sanatı…..

 
 
 

 
 

Bi düşünün bakalım….

Bugüne kadar kimleri parlattınız/hala parlatıyorsunuz, kimler sizin sırtınızdan geçindi/geçiniyor, kimlere neler kaptırdınız/kaptırmaya devam ediyorsunuz, bir teşekkür edilmeden, “telif hakkı” niyetine “adınız bile anılmadan”  kimler sizi ezdi geçti diye bi düşünün…..

Siz deliler gibi çalışırken yanınızda dolanıp  fikirlerinizi çalan ve kendilerininmiş gibi satanlar, sadece janjanlı sözlerle “kimsenin anlamadığı ama anlıyormuş gibi yaptığı” bir şeyler anlatanlar, hiç çalışmadan, emek harcamadan proje üretiyormuş havalarına girenler siz takdir edilmeyi beklerken emeğinizi kapanlar oldu mu?

Hazırladığınız sunumların, raporların üzerine yatanlar oldu mu?

Üç, beş, on, ohoooooo hatırlayamayacağım kadar çok yahu diyorsanız eğer....

Geçin kocaman bir aynanın karşısına, aynadaki hayalinizle gözgöze gelin ve şu soruyu sorun kendinize…..
Neden böyle sömürülüyorum, niçin bu kadar salağım????


Sorun, sorun!!!!  Hiç yadırgamadan, kıvırmadan öyle “dümdük”….

Ardından bi soru daha sorun kendinize, ben niye hep bu tıynette, bu karakterde insanları kendime çekiyorum ve muhatap oluyorum diye…..

 


 
 
 
 
Fakat hiç şaşırmayın!!!!

Bu durumu size özel zannetmeyin. Tüm dünyada çok moda "trendy" ve acil yer kapmak isteyenler için çok gerekli bir durum…..
Çevrenizi bir gözlemleyin en sıradan, en vasıfsız işleri yapanlarda bile karşılaşabilirsiniz bu davranış biçimiyle…..

Takdir edilmek için sadece çalışkan, başarılı, iyi niyetli ve güler yüzlü olmak yetmiyor bu zamanda. Kalben, ruhen ve bedenen tüm enerjinizi harcayarak, en iyi işi siz yapıyor olsanız dahi bunu insanların gözüne gözüne sokmazsanız eğer kimsenin haberi de olmaz, ruhu da duymaz…..
 
İlla ki “stratejik davranış”, “nasıl daha fazla satarım tekniği", uyanık olma, yeni terminoloji ile "PR yapmak" gerekiyor kesinlikle….
PR'ın “Public Relations” kelime anlamı "halkla ilişkiler" oluyor amma günümüzde “Pazarlama ve Rekabet” demek oluyor kendileri….
İmaj yönetimi filan diyenler de var…..
 

 

6 yorum:

  1. Dediğiniz gibi bir ayna aldım elime.Aynaya bakıyorum ve bir salak görüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ileri basamağımı söyleyeyim, salaklık yaptığımın farkında olduğum zaman yüzleşmemek için asansörde yalnızsam eğer aynaya bakmam kesinlikle.....
      O kadar yani.....

      Sil
    2. Cevap tebessüm ettiriyor.

      Sil
  2. şuanki yaşadıklarıma tercüman olmuşsun, 1 yıldır sustuğum katlandığım insanlara kullanıldığım halde alttan aldığım kişilere sonunda patladım ve artık çok huzurluyum, sabır da bir yere kadar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birileri bizi kullanıyorsa, kendimize ister iyilik meleği ister başka bir şey her ne dersek diyelim öncelikle sonucun sorumlusu biziz....
      Bu nedenle sabredemiyorsak eğer "patlamadan" temkinli olmak, mesafeli davranmak, farkında olup farkında olduğumuzun sinyalini vermek daha iyi olur....
      Çünkü böylelerinin bir diğer amacı da bizi patlatıp bunun üzerinden prim yapmak, benim ne suçum var ki, mağdurum rolünü oynamak....

      Sil
  3. Yapmak zorunda olmayan için herşey mümkündür

    YanıtlaSil

.