8 Haziran 2016 Çarşamba

Nasıl Bir Dünyada Yaşıyoruz

 
 


 
Son zamanlarda sık sık “nasıl bir dünyada yaşıyoruz” diyor musunuz ?
Acaba bugün nerede, nasıl bir tuzak kurulmuş ve pusuda kimler bekliyor sorusunu düşünmeden hayatı sürdürebilmek mümkün mü????
Dünya adeta mayın döşeli bir tarla gibi tehlikelerle dolu ve siz o mayınlara basmadan ilerlemek zorundasınız bu hayat yolunda…..
Teknoloji sayesinde daha da kolaylaşan akıl almaz tuzaklarla, canımıza kasdeden, sahip olduğumuz bir lokma peynirimizi ağzımızdan değil midemizden almak isteyen insan görünümlülerin (esfel-i safilin)  pusuları arasında yaşamak çok yorucu….
WhatsApp gruplarına, e-postalara “şu caddeye, şu meydana, şu alışveriş merkezine sakın gitmeyin, çok gizli haber aldık, … şehre … sayıda canlı bomba gelmiş” gibi mesajlar geliyor sürekli.
Şehirlerde patlayan bombalar….
Pusular, tuzaklar, hain terör tuzakları….
Asker, polis, gençler, çocuklar, vatandaşlarımız, turistler….
Ömrünün baharında hayatını yitirenler şehit olanlar, yaralanıp aylarca tedavi görenler ve ömür boyu izini taşıyanlar, ailelerinin çaresizliği ve bundan sonra yaşayacakları hayatta hep eksik olacakları gerçeği….







Televizyon ve gazete haberleri birbirinden dehşet verici, azıcık dikkat edilse belki de hiç yaşanmayacak kaza haberleri, ya benimsin ya toprağın zihniyetiyle işlenen kadın cinayetleri, işkenceleri, cinayet haberleri her türlü ihanet haberleri….
Kapının altından gazla ev halkının uyutulması, pencereden, kapıdan eve girilerek yapılan hırsızlık olayları, ATM başı emekli avcıları, yolda yürürken gasp, taciz……
Gün geçmiyor ki yeni bir sahtekarlık yöntemi daha ortaya çıkmasın….
Her gün whatsApp grubunuza, e-postanıza onlarca mesaj geliyor, size şöyle bir mesaj veya şu numaralarla başlayan bir telefon gelirse sakın açmayın, hadi açtınız ….. bank çağrı merkezinden arıyorum, hesabınızda şüpheli bir hareket var….. gibi söze başlanıyorsa telefonu hemen kapatın, şu numaralarla başlayan bir cevapsız aramanız varsa sakın geri dönmeyin…..
Bingo, hergün o mesajlardan ve telefonlardan onlarcası geliyor…..  Ve gafil avlananlar içinde hiç ummadığınız düzeyde eğitimli, kariyer sahibi insanlar da olabiliyor.
Kariyer demişken, orası ayrı bir kaos ortamı oluyor sıklıkla…. Yerinizde gözü olanları anlayabilmeniz, tanıyabilmeniz için yerinizden olmanız gerekiyor, yoksa mümkün değil etrafınızda dost sandığınız bir çok kişi maskeyle dolaşıyor çünkü….
Bu kadar irrite edici şartlarda mutlu, huzurlu ve pozitif olabilmek mümkün mü????
Bu haberlerin öznesi olmaktan hasbelkader kurtulanların tebessümleri bile acı bir şekilde ve düşünceli olacaktır hiç şüphesiz…..
Daha empatik yaklaşanları ise derin bir depresyon, paranoya, obsesif kompulsif bozukluk, panik atak gibi ruhsal sorunlar bekliyor, artık mizacınız hangisine daha yakınsa….


6 yorum:

  1. •Bilgili bir ahmak, cahil bir ahmaktan daha çok ahmaktır. Moliere

    YanıtlaSil
  2. Bu cümle biraz ironik oldu galiba.....

    YanıtlaSil
  3. Ahmak Sözlük anlamı;hicbirsey bilmedigi halde herseyi bildigi edasinda dolasan, bilmedigi bir konu hakkinda ısrarla iddia eden kimselere denir.Oysa aldatılmak hak etmeyenin ve herkesin başına da gelebilecek birşeydir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maksimum dikkatle yaşama alışkanlığı hepimizi obsesif kompulsif davranışlara itiyor ve her şeye şüpheyle yaklaşmamıza yol açıyor maalesef.....

      Sil
  4. Çok karamsar bir tablo çizmişsiniz. Ama maalesef gerçek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, günlük haberlerden duyduğumuz ve başkalarının başına gelince vaka-i adiye gibi zannedilen olayları alt alta yazınca ben de tırstım. Korku filmi gibi....

      Sil

.