4 Ocak 2015 Pazar

Bir Tatlı Huzur Alma Zamanı



Her öğle tatilinde kendimi ödüllendirmek için, özellikle de yoğun iş temposu içinde stresten ve yorgunluktan bunaldığım zamanlarda  kendimi ve hiç kimseyi üzmemek için hemen iş yerinden fırlayarak bir tatlı huzur almaya II. Türkiye Büyük Millet Meclisi- Cumhuriyet Müzesinin bahçesine gidiyorum.


Atmosferini soluduğum andan itibaren önce zaman duruyor daha sonra hangi zamanda olduğumu unutuyorum, sakinleşiyorum, mutlu oluyorum. İşkolikliğin verdiği gergin halden uzaklaşıp halim selim bir insan haline geçiyorum.





II. Türkiye Büyük Millet Meclisi- Cumhuriyet Müzesinin bu kadar etkileyici bir yer olmasının bir çok nedeni var şüphesiz. 1924-1960 yılları arasında 36 yıl ülkemizin siyasi tarihinde önemli yeri olan II. Türkiye Büyük Millet Meclisi binasının içini gezerken buram buram tarih kokuyor, herşey canlanıyor adeta. Cumhuriyetimiz kurucusu Atatürk başta olmak üzere o yıllarda yaşayan tüm devlet büyüklerimizin yürüdükleri koridorlar, dokunduğu sıralar sizi büyülüyor, nefesinizi tutarsanız seslerini duyacakmışsınız hissiyle ürperirsiniz......

 
 
 
 

Binanın mimarisi muhteşem. Başta İstanbul, Ankara olmak üzere ülkemizin bir çok şehrinde unutulmaz eserlere imza atan,  mimarinin estetik boyutunu yapıtlarını gören herkese hissettiren,  ‘‘Birinci Ulusal Mimari Akımı'' olarak geçen akımın büyük temsilcisi Mimar Vedat Tek'in en güzel eserlerinden biri. Taş bina, turkuaz ve koyu pembe renklerin uyumu rüya gibi.

 

 
 
 

Bahçesinde ise kendinizi cennette hissedersiniz. Her daim bakımlı, tertemiz, mis gibi ortamı, gülleri, çiçekleri ve ağaçlarıyla her mevsim ayrı güzeldir. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 25.02.2005 tarihli kararıyla "Anıt Ağaç" olarak tescil edilmiş olan 89 yaşındaki karşılıklı duran iki porsuk ağacı (Taxus Baccata L.) canlı renkleri ve heybetli görünümüyle inanılmaz etkileyicidir.

 
 

Böylesine huzur veren bir yere yakın işyerinde çalıştığım ve her zaman görme fırsatım olduğu için çok şanslıyım. Müzenin satış bürosuda var. Ankara'nın tarihine özgü çeşit çeşit objeler satılıyor,  objelerin tarihi özellikleri hakkında güleryüzlü satış personeli bilgi veriyor. Başka bir şehire giderken hediye alma konusunda hiç zorluk çekmiyorum.
II. Türkiye Büyük Millet Meclisi- Cumhuriyet Müzesini her gün yüzlerce kişi ziyaret ediyor. Bir çok arkadaşım öğle tatilinde önünden geçip giderken benim baskımla bilet alıp müzeyi gezdikten sonra teşekkür ettiler. Ankara'da yaşayıpta hala görmediyseniz yarın sabah Ulus'a giden bir otobüse veya dolmuşa binin ve bu güzel müzeye giderek  kendinize bir tatlı huzur alma fırsatı verin lütfen.......

4 yorum:

  1. Kısa gezinti için teşekkürler .Hediyelikleri de görseydik iyiydi...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Jasmin,
      Öncelikle yeni yılınızı kutluyorum. 2015 yılının sağlık, mutluluk, başarı ve güzelliklerle dolu olmasını diliyorum.
      En kısa zamanda Ankara'ya bekliyorum. Önce müzeyi sonra da hediyelik eşyaları bizzat görürsünüz.

      Sil
  2. Ankara'da yaşamıyorum. Bu müzeyi daha önce ne işittim ne gördüm.
    Bu yazıyı okuyunca, gitmiş görmüş kadar oldum.
    Teşekkür ederim:)

    gizli not- bi gün ankara'ya gelirsem, gezdirmenizi rica edebilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hayal Kahvem,
      öncelikle yeni yılınızı kutluyorum. 2015 yılı sağlık, mutluluk, edebiyat ve sanatsal güzelliklerle dolu olsun:)
      En kısa zamanda Ankara'ya bekliyorum.

      Sil

.