27 Mayıs 2015 Çarşamba

Yenilenme Sürecimiz- "Rebirth of the Eagle"







Ne ilginçtir bazen bizi sinirlendiren, kalbimizi kıran, çıldıracak hale getiren olaylar ve kişiler sayesinde aklımız başımıza gelir…….

Yaşanan şokun etkisiyle sarsılırız, tökezleriz, devasa bir yalnızlığın orta yerinde kendimizi çaresiz hissederiz, ruhumuz daralır, bazı gerçeklerle yüzleşiriz. 

Ardından bir değişim süreci başlar, önce kendimizi cezalandırır iyice hırpalarız, acı çekeriz, dibe vururuz ve bundan acımasızca garip bir keyif alırız, tadını çıkarırcasına bugüne kadar görmezden geldiğimiz bütün yaralarımızı kanatırız.....

Nihayetinde yenilenmiş oluruz. Bu yenilenme bir bahar temizliğidir, bir detokstur adeta.....


Tıpkı kartalın yenilenişi gibi, önce acılı ve zorlu bir sürece girer sonra yenilenmiş bir şekilde tekrar uçmaya hazır duruma geliriz…..


Kartallar gibi ruhumuz da, yaşadığımız bu yenilenme süreci ile acı veren eski alışkanlıklarından, anılardan, geçmişin gereksiz yüklerinden kurtulur. 

Edindiğimiz tecrübe ile hayatımızı düzenleme adına yepyeni kararlar alır, yola daha güçlü, sakin ve bilinçli bir kafayla devam ederiz.... 
 


 

12 yorum:

  1. Bir kartal,her an aynı yükseklikte uçmaz, bazen tavukların seviyesine de inebilir. Ama tavuklar, asla kartal gibi yükselemez.



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayalcinin Arkadaşı,
      İnsan duygularının muhtelifliği büyülüyor beni.
      Hiç bilmediğimiz, hiç tatmadığımız hisler olduğunu kimi insanların davranışları sonunda öğreniyoruz. Felek iyilere denk getirsin.

      Mesela, en yakın arkadaşından hiç ummadığı, yaralayan, inciten bir davranışı gören insanın canının yanması başlıbaşına bambaşka bir his vaziyeti. Bunu yaşayan bilir. Hayalkırıklığı acısı. Feci!

      Sen bu hissi iyi paylaşıyorsun. Sen paylaştıkça ben de hissediyorum. İnanıyorum ki senin yazılarını okuyanlara bu his geçiyordur.

      Şu son yazında ise, bu durumu ilaca çevirdiğini anlıyorum. Demek ki, acı yaşam muhasebesi yaptırıyor ve bir bakıyorsun ki bu vaziyet seni bambaşka bir yere yükseltmiş.Kendinle ilgili yepyeni yetenekler ortaya çıkarmış, bu blogta yazı yazdığın gibi..

      Keşke hayalkırıklığı yaşamasaysın da bu blogta yazı yazmasaydın demeyeceğim:) Seni üzen arkadaşına elbette teşekkür etmem uygun düşmez. Ama için için böyle bir hissim var ne yazık ki.

      Ne yapabilirim? Bencillik belki. Yazılarını seviyorum ve heyecanla yazmanı bekliyorum. Bu yazdıklarının henüz el antremanı olduğunu, zamanla ne şahane hikayeler çıkacak kimbilir diye hayal ediyorum.

      gizli not- nalanla yukarıdaki yorumlaşmanızı okuduğumda kahkahayı bastığımı itiraf ediyorum:)

      Sil
  2. Sevgili Hayal Kahvem,
    çok teşekkür ediyorum, ne kadar güzel ve detaylı bir yorum yazmışsınız.
    Üstelik benim yazımdan daha uzun olmuş, harika....,

    YanıtlaSil
  3. Abartma sanatında üstüme yoktur:) Ne yapmışım sahi? Sansür uygulayaydın bari:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilakis çok mutlu oldum.....
      Şunun şurasında yazılarıma yorum yazan kaç kişi var ki?
      Bu yüzden yorumlarınızı merakla bekliyorum....

      Sil
  4. Ben okuduğumda kartalların yenilenme sürecinden çok etkilendim. O nasıl bir karar ki gücünü tekrar kazanmak için gagasını kayaya vurarak kopartıyor ve yeni çıkan gaga ile yenilensin diye pençe ve kanatlarını yoluyor. Gücünü toplama isteği yaşatıyor. Aksini seçimde durumunu kabulleniş , erken öldürüyor.
    Acı çeksen de şimdi daha güçlüsün.

    YanıtlaSil
  5. Evet, çok şaşırtıcı.....
    Konunun doğruluğunu test etmek için ingilizce kaynakları da araştırdım......

    YanıtlaSil
  6. Kendi açımdan söyleyeyim; artık arkadaş, dost kızdırması olaylarını yaşadığım zaman çok üzülmüyorum. Çünkü her an herşey olabilir, insanoğlu bu diye bakıyorum. şu dünyada en yakınlarım ailem dışında beni üzecek unsur görmüyorum. en yakın arkadaşım bir gün beni şaşırtabilir, anlamaz, kalbimi kırabilir diye beklerim. her zaman iyi dönemleri yaşamayacağımı bilirim. bunlarda geçicidir derim, en önemli olan hayatta olmam, yani ben.

    YanıtlaSil
  7. Haklısınız.....
    Bu dünyada sağlam bir şekilde ayakta olabilmemiz için ailemizin ve bizim hayatta, sağlıklı, özgür, sevgi ve huzur içinde olmamızdır şüphesiz .....
    Bir sonraki ihtiyacımız ise kültürlenme ve sosyalleşme.....
    Bazen böyle kazalar olabiliyor....

    YanıtlaSil
  8. Hay canına sayın seyirciler! Sadece "sen" önemlisin öyle mi Buket:)

    "Sen sen sen sen yok musun sen?" diye şarkı söylerim senin yorumuna ben:)

    Du bi... Misal bu ya, madem... Sözgelimi benim yapacağım hiç bir çapariz vaziyet senin için önemli değil... Hiç bir şey etkilemiyor seni... Du bi... du... Önce bi türlü benden almadığın sanat eserlerini... hani şu senin seramikleri birilerine hediye edivereyim. Oh! Bu huyunu öğrendiğim iyi oldu. Sevindim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yapsam ki, şaşırdım şimdi. Yayınlasam mı diye düşündüm bir kaç saniye....
      Aranızı bozmayayım diye çekiniyorum.....
      Buket hanımın tekrar dönüp okuma ihtimali biraz düşük galiba....
      Sevgili Hayal Kahvem, tabii ki kankalarımız başımızın tacı.....

      Sil

.